Van Fazant Tot Frikadel

Auteur Habets, J.
ISBN 9789025422141
Uitgeverij

Zwerfboek maken van deze titel:

Online te koop:

Boek Habets, J. 9789025422141

Puntige en humoristische observaties over de Nederlandse keuken.Verdient de Nederlandse keuken eerherstel ?Is het Friese edelhert de oplossing voor de fijnbesnaarde wildeter ? Wat is de bijdrage van Ed van Thijn aan de emancipatie van de uit-de-muureter ? Krijgt Nederland ooit een restaurant met drie sterren ? Leggen zielige kippen smakelijke eiren ? Wat gaat er boven de bruine boterham met kaas ?Deze en vele andere prangende kwesties komen aan bod in Van fazant tot frikadel, een gevarieerd boek, dat de Nederlandse eetcultuur met smaak opdient in verleidelijke variante, zoals de lokroep van chocolade, het goud-zwarte bolerootje van de karper, kookhulpverlening voor de hobbykok, stadhouder Willem IV en de opmars van de aardapel, de vermeende Spaanse wortels in de hutspot, de nieuwe ijsstrijd en het kerstmenu als barometer van het gastronomisch klimaat. Van Leeuwarden tot Limburg, van jonkers tot yuppen, van kwalitaria tot kasteelrestaurant : alle aspecten van onze koken eetcultuur

BoekenBoeken

Zwerfboek.nl maakt gebruik van cookies.
Accepteren Meer informatie