Auteur | Catherine, L. |
ISBN | 9789064450556 |
Uitgeverij | Epo, Uitgeverij |
Lucas Catherine leerde koken in Brussel en eten bij Chinezen, Arabieren en Indi¿rs. Hij vond die vreemde keukens lekker. Bij nader proeven bleek er nogal gemeenschappelijk met onze keuken in te zitten. Daarover gaat dit boek.Beginvraag : vanwaar komen onze basisingredi¿nten zoals graan, olie, boter, suiker, tomaten, aardappelen ? En verder : Hoe Vlaams zijn on stoofcarbonaden ? Hoelang eten wij al biefstuk friet ?Het boek zit vol verrassingen :Rijst komt niet uit China maar uit Indi¿. En pasta is geen Italiaanse maar een Turks-Mongoolse uitvinding. Onze asperges ¿ la flamande komen oorspronkelijk uit Bagdad en het Veurnes potjesvlees ook. Het konnginnelhapje is een verre neef van de Marokkaanse bastilla die op haar beurt haar bladerdeeg uit Oezbekistan importeerde. Is onze keuken dan zo Belgisch ? En waarom is de Hollandse keuken zo slecht ?Een cultuurfilosoof achter zijn fornuis vertelt de geschiedenis van onze keuken in honderd recepten. Alle honderd gegarandeerd lekker en door