Auteur | Gordon, P. |
ISBN | 9789066115156 |
Uitgeverij | Inmerc |
Na het grote succes van Salade – Het nieuwe hoofdgerecht, speelt nu groente de hoofdrol. Vooraanstaand kok en culinair schrijver Peter Gordon herontdekt inspirerende en exotische combinaties van bekende en onbekende groenten. Het zijn volgens hem deze 'miskende helden' van een maaltijd die voor extra kleur en smaak zorgen. Nu er steeds meer exotische groenten op de markt komen en 'gewone' groenten zoals aardappelen nog onverminderd populair zijn, is het mogelijk om te experimenteren met een hele reeks groenten. De recepten in dit boek zijn in de eerste plaats (vegetarische) hoofdgerechten, maar ze kunnen in kleinere porties net zo goed als bijgerecht worden geserveerd. Soepen, salades, stoofschotels, quiches, en zelfs een aantal desserts op basis van groenten passeren de revue. Probeer Gordons overheerlijke 'Spinaziekoekjes met cottagecheese en rucolakappertjessalade', zijn 'Risotto met snijbiet, parmezaan en mascarpone', of zijn verrassende 'Gratin van witte schorseneren en