Auteur | Toonder, M. |
ISBN | 9789023437529 |
Uitgeverij | Bezige Bij, De |
Kookboek / met inleiding van gastroscript Johannes van Dam Een aangrijpend herziene editie van het grenzeloos succesvolle Gastronomisch Bommelboek. Urgentiediners, wensmalen, bovenbazendiners, drankadviezen enz. Van Joost, de chef de cuisine van Slot Bommelstein. Het boek Een eet- en drinkboek voor dames en heren met vele knap gecomponeerde menu's, tal van originele recepten en menige nuttige aanwijzing voor wat erbij te drinken valt. De recepten variëren van ontbijten tot versnaperingen, van picknickmand- en barbecuegerechten tot eenvoudige doch voedzame maaltijden, van geïmproviseerde tot minutieus voorbereide diners en zelfs ware galadiners en van thee en koffie (maar wat voor) via versterkende dranken, cocktails en longdrinks naar de heerlijkheden van de Herenkelder. DE SAMENSTELLERS Toen talloze oplettende lezertjes na een genoeglijke lezing van het Gastronomisch Bommelboek ook daadwerkelijk tot het bereiden van de eenvoudige doch voedzame maaltijden waren overgegaan, bemerkten